Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

Dikkat eksikliği hiperaktivite tedavisinde kullanılan ilaçlar nörotransmitterler üzerinden etki etmektedir. Ancak bu ilaçlar merkezi sinir sisteminde nörotransmiter miktarını arttırmaz, sadece yoğunlaştığı bölgeleri değiştirir. Dopamin, norepinefrin ve serotonin vb. nörotransmitterlerin sentezlenebilmesi tamamen oluştukları amino asitlerin mevcudiyetine bağlıdır. Tirozin, Triptofan, Glisin, Glutamin  en önemli nörotransmitter  öncülü amino asitlerdir.

Bu nedenle  seçilmiş amino asit destekleri  ve doğru beslenme nörotransmitter üretimini arttırır ve dikkat eksikliği hiperaktivite belirtilerini azaltır.

85 dikkat eksikliği hiperaktivite hastasının 10 hafta süreyle  sadece serotonin ve dopamin ön maddesi olan Triptofan ve Tirozin ile tedavi edildiği klinik çalışmada hastaların %67’i anlamlı iyileşme göstermiştir*.

Kliniğimizde dikkat eksikliği hiperaktivite hastalarına  nöropskiyatri uzmanları eşliğinde amino asit analiz ve tedavileri uygulanmaktadır.

*:Marty HinzAlvin SteinRobert NeffRobert WeinbergThomas Uncini. Treatment of attention deficit hyperactivity disorder with monoamine amino acid precursors and organic cation transporter assay interpretation.  Neuropsychiatr Dis Treat. 2011; 7: 31–38.